Matthäus Passion 2021 Bergkerk Deventer

Bestel nu

Musici

“De Matthäuspassion die moet je voelen. Het gaat voorbij het rationele.” 

Solisten 2021
De eerste solisten zijn bekend:
Evangelist - Anders Dahlin
Christus - Florian Just 
Sopraan - Renate Arends
Altus - Maarten Engeltjes
Tenor - Andreas Karasiak
Bas - Marc Pantus

Deventer Vocaal Ensemble - Koor I

Het Deventer Vocaal Ensemble bestaat uit zo’n 25 getrainde amateurs die op hoog niveau koormuziek uitvoeren. Hun repertoire bestaat uit zowel klassiek als modern. Ze worden gedirigeerd door Elske te Lindert.

Nieuw Vocaal Ensemble - Koor II
Het Nieuw Vocaal Ensemble is een professioneel koor dat door Klaas Stok in 2019 nieuw is samengesteld, zangers waarmee hij de afgelopen jaren nauw heeft samengewerkt. 

Stadsjongenskoor Oldenzaal
Het Stadsjongenskoor Oldenzaal komt voort uit het jongenskoor van de St. Plechelmusbasiliek. Het koor is niet meer verbonden aan de kerk en geeft concerten met religieuze en wereldlijke muziek.

Concerto d'Amsterdam
De samenwerking met de ‘Deventer Matthäus Passion’ gaat al een flink aantal jaren terug. De musici spelen uit overtuiging op historische instrumenten.  en gaan voor kwaliteit. De Bergkerk en deze uitvoering van de Matthäuspassion is bij uitstek een moment om hen te zien en te beluisteren. Het orkest werkt vaak samen met succesvolle kleinere koren bij muzikale meesterwerken uit de zeventiende en de achttiende eeuw, De klank wordt in hoge mate bepaald door de historische instrumenten. Naast het samenwerken met koren speelt Concerto d’Amsterdam ook regelmatig mee in operaproducties op bijzondere locaties. Het orkest is al vele jaren actief op de Nederlandse en buitenlandse podia. Concertmeester is Stefano Rossi
Deze virtuoze Italiaanse barokviolist opereert als primus inter pares. Hij voert het orkest aan en geeft leiding met zijn meeslepende en communicatieve vioolspel, maar tegelijkertijd is hij onderdeel van het collectief.