Matthäus Passion 2020 Bergkerk Deventer

Bestel nu

Musici

“De Matthäuspassion die moet je voelen. Het gaat voorbij het rationele.” 

Solisten
Evangelist - Anders Dahlin
Na zijn opleiding in Zweden, maakte Dahlin zijn operadebuut in 1998. In 2019 zong hij in de Matthäus Passion met Holland Baroque o.l.v. Reinbert de Leeuw. 

Christus - Lieven Termont
Lieven Termont is de bariton van de Capilla Flamenca, een topensemble op het gebied van de polyfonie van de 14de tot de 16de eeuw.

Sopraan - Renate Arends
Het oratoriumrepertoire van Arends omvat o.a. de sopraanaria’s uit de Matthäus en Johannes passies van Bach, Handel’s Messiah en het Requiem van Fauré.

Altus - David van Laar
Tijdens zijn orgelstudie ontdekte de altus David van Laar zijn liefde voor zingen. Hij sloot zijn zangstudie in 2017 cum laude af. David was al diverse malen te horen in de Bergkerk Matthäus: als organist. 

Tenor - Andreas Karasiak
Andreas Karasiak zong in 2000 voor het eerst in Bachs Matthäus Passion en deed dit daarna wereldwijd vele malen in de Matthäus Passion, o.a. de Evangelist.

Bas - Marc Pantus
Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan. Na zijn opleiding als beeldend kunstenaar studeerde hij zang.

Deventer Vocaal Ensemble - Koor I
Het Deventer Vocaal Ensemble bestaat uit zo’n 25 getrainde amateurs die op hoog niveau koormuziek uitvoeren. Hun repertoire bestaat uit zowel klassiek als modern. Ze worden gedirigeerd door Elske te Lindert.

Nieuw Vocaal Ensemble - Koor II
Het Nieuw Vocaal Ensemble is een professioneel koor dat door Klaas Stok in 2019 nieuw is samengesteld, zangers waarmee hij de afgelopen jaren nauw heeft samengewerkt. 

Stadsjongenskoor Oldenzaal
Het Stadsjongenskoor Oldenzaal komt voort uit het jongenskoor van de St. Plechelmusbasiliek. Het koor is niet meer verbonden aan de kerk en geeft concerten met religieuze en wereldlijke muziek.

Concerto d'Amsterdam
De samenwerking met de ‘Deventer Matthäus Passion’ gaat al een flink aantal jaren terug. De musici spelen uit overtuiging op historische instrumenten.  en gaan voor kwaliteit. De Bergkerk en deze uitvoering van de Matthäuspassion is bij uitstek een moment om hen te zien en te beluisteren. Het orkest werkt vaak samen met succesvolle kleinere koren bij muzikale meesterwerken uit de zeventiende en de achttiende eeuw, De klank wordt in hoge mate bepaald door de historische instrumenten. Naast het samenwerken met koren speelt Concerto d’Amsterdam ook regelmatig mee in operaproducties op bijzondere locaties. Het orkest is al vele jaren actief op de Nederlandse en buitenlandse podia. Concertmeester is Stefano Rossi
Deze virtuoze Italiaanse barokviolist opereert als primus inter pares. Hij voert het orkest aan en geeft leiding met zijn meeslepende en communicatieve vioolspel, maar tegelijkertijd is hij onderdeel van het collectief.