Matthäus Passion Bergkerk

2019

Luciana Mancini

Luciana_Mancini_PR_Photo_54De Zweeds-Chileense mezzo sopraan studeerde zang aan het KoninklijkConservatorium in Den Haag. In 2009 haalde zij haar masters diploma met als specialisatie het vroeg Italiaans repertoire.

Met het ensemble L’Arpeggiata zong zij tijdens festivals van Sanssouci, Brugge, Cuenca, Valladolid, de Sablè en in Poissy.

Zij vertolkte de rollen Annio in Mozart’s La Clemenza di Tito tijdens het Drottningholm festival en Messaggreda in Monteverdi’s Orfeo in o.a. Lisabon en Namen. Verder Galatea in Händels ‘Acis en Galatea’ en Proserpina in de nieuwe bewerking van Sasha Walz met het Freiburger Barockorchester. Met de Lautten Compagney heeft zij de rol van Amastre gezongen in Händels opera Xerxes o.l.v. Wolfgang Katschner, tijdens een tournee door Duitsland en in Oostenrijk.

Uit de latere barok staan alle grote oratoria van Bach en Händel op haar repertoire. Ze zong de Matthäus Passion met het residentie Orkest Den Haag.

In het seizoen 2018 - 2019 zingt ze onder meer in Händels Messiah in Spanje en Portugal, de rol van Amastre in Xerxes in Bonn en Proserpina  in de Sasha Walz bewerking van Orfeo in de Berlijnse Staatsopera. Ze zong in de nieuwjaarsconcerten met het Oslo Philharmonic Orchesta. Ook zingt ze de rol van Tweede Vrouw in een nieuwe bewerking door Sasha van Purcells ‘Dido en Aeneas’ in Madrid.