Matthäus Passion Bergkerk

2019

Konstantin Wolff

Konstantin_Wolff_PR_Photo_25Konstantin Wolff heeft van 2000 tot 2007 bij D. Litaker gestudeerd aan de Hochschule für Musik in Karlsruhe. Hij heeft de eerste prijs gewonnen in de Medelssohn Competition in 2004.

In 2005 maakte hij zijn operadebuut als Mercurio in L’incoronazione di Poppea van Monteverdi in Lyon. Sindsdien heeft hij in vele opera’s gezongen. Recente rollen zijn Don Fernado (Fidelio) in het Concertgebouw in Amsterdam, Figaro (Le Nozze di Figaro) in Montpellier en Il Conte Almaviva (Le Nozze di Figaro in de Volksoper Wien.
In 2018 bracht Monteverdi’s Orfeo in de bewerking van Sasha Walz terug naar de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn.

Zijn eerste solo-album met recitals heeft hij in 2008 uitgebracht. Andere CD’s zijn onder meer Bach’s Weihnachtsoratorium met het Gewandhausorchester o.l.v. Riccardo Chailly; Mozart’s Cosi fan tutte met Musiva Aeterna o.lv. Teodor Currentzis en Don Giovanni met het Mahler Chamber Orchestra. 

Konstatin treedt regelmatig op met barokensembles, zoals Concerto d’Amsterdam, Akademie für Alte Musik Berlin, Musiciens de Louvre en wordt hij uitgenodigd door belende orkesten als het Mahler Chamber Orchestra en het Berliner Philharmoniker. Zijn concert repertoir bevat werken van Händel, Bach, Haydn, Beethoven, Mozart, Brahms, Dvorak en Fauré. Hij heeft gewerkt met vele dirigenten zoals Nikolaus Harnoncourt, René Jacobs, Riccardo Chailly en Manfred Honeck.

In 2018 zong hij o.a. in Bach’s Johannes Oratorium in de Royal Alberts Hall in Londen, in Bach’s Marcus Passion en in Telemann’s Das Jüngste Gericht in het Concertgebouw Amsterdam.